Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Tα ονόματα των πολιτικών της λίστας Λαγκάρντ στη Βουλή !


Την εντολή να διαβιβαστούν στη Βουλή έδωσε ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 


Να διαβιβαστούν στην Βουλή  όλα τα ονόματα πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται  στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ, με τους 1991 Έλληνες που εξήγαγαν χρήματα στην τράπεζα HSBC, στην Ελβετία.Αυτή την εντολή έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νικόλαος Παντελής στους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ Γρηγόρη Πεπόνη καιΣπύρο Μουζακίτη.

Ο κ. Παντελής ζήτησε επίσης να αποσταλούν και τα ονόματα των πολιτικών και των συγγενών τους,  που ελέγχονται από το 1974 έως σήμερα για ανακριβείς δηλώσεις "πόθεν έσχες", συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι στην δεύτερη λίστα με τα 36 ονόματα που φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών εισαγγελέων, κ. Παντελής παρήγγειλε να διαβιβαστούν οι καταστάσεις αυτές με τα ονόματα πολιτικών προσώπων στον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας κ.Αθανάσιο Νάκο.

Ειδικότερα, από την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ θα επιλεγούν να σταλούν στην Βουλή, εφόσον φυσικά περιλαμβάνονται, τα ονόματα όσων διετέλεσαν ή είναι σήμερα Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές και διαχειριστές των οικονομικών των  πολιτικών κομμάτων. 

Επίσης, πρέπει να σταλούν και τα ονόματα των συζύγων και ανήλικών παιδιών, υπό την προϋπόθεση και πάλι ότι περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ.Παράλληλα, θα διαβιβαστούν στο κοινοβούλιο  τα ονόματα  εκείνων των πολιτικών προσώπων που σύμφωνα με τον Ν. 4065/2012 επανελέγχονται οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των ανήλικών παιδιών τους και σε βάρος τους διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ (κεντρική ή περιφερειακές).

Επίσης, θα διαβιβαστούν και τα ονόματα πολιτικών προσώπων που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα 36 ονόματα των εν ενεργεία και τέως υπουργών, βουλευτών κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παντελής στην παραγγελία του προς τους κ.κ Πεπόνη και Μουζακίτη, η ικανοποίηση του αιτήματος του αντιπροέδρου της Βουλής "δεν παραβλάπτει σε τίποτα το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων", ενώ η αποστολή των ονομάτων είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αρνήθηκαν στον Νάκο να διαβιβάσουν αντίγραφο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στις λίστες, επικαλούμενοι το γεγονός ότι διενεργούν προκαταρκτική έρευνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράφουμε και σχολιάζουμε χωρίς όρια.